Folk och kultur söker praktikant!

Är du kulturintresserad och vill omsätta dina kunskaper i praktiken? Sök praktikplats hos oss hösten 2018!
Kulturlyftet - Kultur i hela landet är en liten organisation och som praktikant hos oss får du ta mycket eget ansvar. Uppgifter kommer att vara administration, kommunikation och marknadsföring. Arbetet kommer att vara inriktat mot det kulturpolitiska eventet Folk och Kultur som äger rum i Eskilstuna 6-9 februari 2019. Erfarenhet av att arbeta med sociala medier, kommunikation och kultur är meriterande. Om du går en utbildning inom kulturproduktion/producent, kommunikation/marknadsföring, projektledning, eller samhällsvetenskap så är detta praktikplatsen för dig!

Förutom en kontorsplats i centrala Stockholm och härliga kollegor, erbjuder vi dig möjlighet att få praktisk erfarenhet i att arbeta i en idéburen organisation som verkar opinionsbildande. Det finns goda möjligheter till att utforma din praktikperiod utefter vad du vill få ut av den och tillsammans kommer vi överens om en praktikplan.

Vi ser helst att praktikperioden följer universitetens hösttermin, med start i början av september 2018 och slut i mitten av januari 2019. Start, slutdatum och längd på praktiken kan dock diskuteras. Vi kan inte erbjuda någon ersättning och det är därför ett krav att praktiken är en del av en eftergymnasial utbildning, dvs. ingår i CSN-berättigat program eller kurs på högskola eller universitet.

Du ansöker genom att maila personligt brev och CV till linde.sjostedt@folkochkultur.se

Märk din ansökan ”Praktikant hösten 2018”. Ansök senast den 10 augusti. Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt

Organisation

Kulturrådet har beviljat Länsteatrarna i Sverige tillsammans med Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd bidrag för  att sätta igång arbetet med att planera Folk och Kultur – ett kulturpolitiskt konvent. De tre organisationernas 66 regionala musik- musei- och scenkonstinstitutioner utgör grunden för mötet som sätter kulturens egenvärde i fokus, men också skapar en mötesplats för diskussioner och nytänkande inom kulturpolitiken. En viktig samarbetspartner i detta projekt är Eskilstuna Kommun.   

STYRGRUPP
Nina Björby, ordförande Regional Musik i Sverige, Regional Musik i Sverige
Yvonne Hagberg, ordförande Länsmuseernas samarbetsråd, Länsmuseernas Samarbetsråd
Åsa Kratz, ordförande Länsteatrarna Sverige,  Länsteatrarna i Sverige

PROJEKTLEDARE
Linde Sjöstedt, Länsteatrarna Sverige,  Länsteatrarna i Sverige

PROJEKTKOORDINATOR
Mattias Desac, Länsteatrarna Sverige, Länsteatrarna i Sverige 

PROJEKTGRUPP
Linde Sjöstedt (sammankallande), Mikael Palo chef kultur och utbildning Landstinget Sörmland, Christer Falk chef Stockholms läns museum, Bosse Lundkvist kulturutvecklare Eskilstuna kommun, Eva Königsson kulturchef i Eskilstuna, Karin Enberg regissör, Åsa Kratz, Martina Käck och Mattias Desac samt adjungerande som bjuds in att delta tillfälligt.

TEAM FOLK OCH KULTUR
Linde Sjöstedt (sammankallande), Mattias Desac, Martina Käck, Annie Kay Schachtel och Emelie Bergbohm.

PROGRAMRÅD
Linde Sjöstedt (sammankallande), Lena Engqvist-Forslund teaterchef Teater Västernorrland, Dag Franzén direktör Gotlandsmusiken och Carl-Magnus Gagge länsmuseichef/landsantikvarie Västmanlands läns museum.

REFERENSGRUPP
Linde Sjöstedt (sammankallande), Mattias Desac (projektsekreterare), David Karlsson idéhistoriker, kulturskribent, ordförande för Nätverkstan Kultur, ordförande för Kulturbryggan vid Konstnärsnämnden, Annika Levin kulturkonsult m.fl. styrelseuppdrag, Fredrik Lindegren kulturchef Umeå kommun, Yvonne Rock TYP Kulturkapital, Max Vallentin, vd Fabel och Figen Solmaz, kulturproducent och arrangör.

KONGRESSARRANGÖR
Martina Käck, projektledare, Meetagain

PROGRAMLÄGGARE
Anna Cokorilo
 
PRAKTIKANT
Michael Johansson

KOMMUNIKATION OCH PRESS
Annie Kay Schachtel och Emelie Bergbohm, Bohm Bohm Room