AFROBEAT/DET NYA MUSIKSKAPANDET

Musik i Blekinge
En ny föreställning om allas lika värde med Adée, Mpho, Bitte och Eternal Wonder. 

Två artister som möts i den gemensamma kärleken till soulmusiken. Föreställningen färgas av Mphos influenser från Johannesburg i Sydafrika och Adées rötter i hip-hopen kryddat med Eternal Wonders elektroniska klanger. Adées och Mphos starka sociala engagemang märks tydligt i deras låtskrivande och texter. Här står musiken och människors lika värde verkligen i centrum. Tillsammans med  Dj och musikproducenten Eternal Wonder och musikern Bitte Appelqvist kommer det att skapas grooves som spänner mellan afrobeat, soul , hip hop och electronica .

Singer-songwritern Mpho Ludidi från Sydafrika hamnade i Sverige via kärleken och har de senaste åren jobbat tätt ihop med MIB:s egna duo Unit (Kristofer och Niclas). Tillsammans har de gjort många konserter både offentligt och i skolor. Samarbetet har också resulterat i en CD som heter “Ithemba” med Mpho Ludidi & Unit. 

Hip-hop/soulartisten Ida “Adée” Olsson samarbetar ofta med Musik i Blekinge i olika projekt. Förutom att Adée har en grym röst, så är hon utbildad musikproducent och är en väldig tillgång som coach samt workshopledare inom t ex låtskrivande och musikproduktion. Tillsammans med Bitte Appelqvist har de bl a turnerat i USA, Kanada och Frankrike. 

Eternal Wonder är Albin Appelqvist Psytrance-producent och DJ. År 2011 Släppte han sin första EP - The Countdown och har haft flera släpp på olika bolag genom åren, bland annat DNA Records (Israel), Zombster Records (Italien) och sitt egna skivbolag, Unimuse Records där han jobbar med artister i från hela världen. Hans musik kan beskrivas som elektronisk musik med hög energi. E.W turnerar också med produktionen ”Det Nya Musikskapandet” tillsammans med Bitte Appelqvist som handlar om hur producenter, musiker och djs skapar musik med digitalaverktyg. Det har blivit ett par hundra föreställningar runt om i Sverige med denna produktionen.

Bitte Appelqvist är musiker och producent på Musik i Blekinge.

KULTURARRANGEMANG
Torsdag 7 februari
Kl. 18.30 - 19.30
Lokal: Lokomotivet

Arrangör: Musik i Blekinge