The Nordic Voice - A cappella solosång

Anna Fält
 

Anna Fälts a cappella solokonserter är en blandning av olika finsk-ugriska och skandinaviska traditioner samt eget nyskrivet material som vaggvisor, vallmusik, magiska besvärjelser och alla möjliga sätt som människan kan använda sin röst som instrument.

Denna konserter är hyllning till människorösten, ett alldeles unikt tillfälle att höra hela spektrum av sångstilar, klanger och läten! Anna Fält har ägnat sig åt scenkonst, röstexperiment, folksång, musikkomposition (bl.a de mycket hyllade föreställningar Finnskogarnas magi och ¡RA°! ) och skapande av små och stora performances sedan ett tiotal år tillbaka. Hon arbetar som sångpedagog, musiker och folkmusikforskare men mest som solosångerska.Hennes blandning av urgammalt och nyskrivet material har hörts på bl.a. Urkult, Korrö, Malmöfestivalen och Umefolk samt på turnéer i Island, Färöarna och Finland. Hennes röst har beskrivits som “en naturkraft” och ofta får hon höra “Jag har aldrig hört något liknande!”

Anna är finländare och bosatt i Sverige sedan 2012 och turnerar flitigt i Skandinavien bl.a på folkmusikfestivaler och teaterscener. Läs mer och lyssna på:
https://annafaltenglish.wordpress.com/

 

KULTURARRANGEMANG
Lördag 9 februari
Kl. 14.30-15.00
Lokal: Black Box, Scenkonst Sörmland

Arrangör: Anna Fält