Gör din egen Himmeli

Slöjdtorget

Lördag 9 februari, 10.00 - 15.00
Gör din egen Himmeli. Saini Roesner visar hur man tillverkar geometriska former av halm och pappersrör.

Slöjdtorget
Här finns slöjd på längden och bredden, på höjden och på tvären. Här kan du inspireras, titta på utställning och filmer, slöjda, prata med konsulenter, utvecklare och slöjdare. Välkommen att spendera hela din dag hos oss. Slöjdtorget arrangeras av Hemslöjdsenheten vid Sörmlands museum i samarbete med Slöjd Stockholm - Stockholms länsmuseum och Föreningen Sveriges hemslöjdskonsulenter.
 
Varje dag på Slöjdtorget
Träffa en konsulent eller utvecklare!
Vill du prata hemslöjd lokalt, regionalt, nationellt eller internationellt? Kulturarv, näringsfrågor, hållbar utveckling eller slöjdträffar? Kom till vår monter! Under Folk och Kultur kan du träffa hemslöjdskonsulenter och utvecklare inom hemslöjd från hela landet varje dag.
 
Hållbart hemma
En utställning om traditionell kunskap med nya möjligheter. Går det att ha lerväggar i ett badrum? Hur tillverkar jag själv mina köksredskap? Hur målar jag miljösmart? Inspireras till att återbruka, plastbanta, slöjda och välja inredning och prylar som tär så lite som möjligt på jordens resurser. I vårt monterprogram hittar du tider för dagliga visningar.
 
Sörmlands museums butik har ett urval av sina produkter till försäljning på Slöjdtorget. Produkterna är framtagna med inspiration ifrån museets samlingar. Det är ett unikt sortiment som är framtaget endast till Sörmlands museums butik.
 
Filmvisning
Slöjdfilmer finns det gott om. I vår filmhörna visar vi dagligen filmer om slöjd, slöjdare, tekniker och projekt. I Slöjdtorgets monterprogram kan du läsa mer om vilka filmer som visas. Filmerna är producerade av konsulenter och utvecklare inom hemslöjd i hela landet.
 
Skapa
De bästa samtalen sker under fikarasten eller under en slöjdaktivitet skulle vi vilja påstå. Slå dig ner vid vårt kollektivbroderi, sy några stygn och prata med kända och okända.

MONTERPROGRAM
Lördag 9 februari
Kl. 10.00 - 15.00
Lokal: Slöjdtorgets monter, Utställartorget 

Arrangör: Slöjdtorget