Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland samt Kulturfonden för Sverige och Finland presenterar sig

Hanaholmen

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, som ligger i Finland, arbetar för att utveckla samarbetet mellan länderna inom alla samhällsområden. Vi främjar samarbetet också mellan svenska och finländska konst-och kulturorganisationer samt mellan konstnärer och andra kulturaktörer. 
 
Med seminariet Framtidens muséer lyfter vi fram den spännande utvecklingen inom museivärlden i Sverige och Finland. Vad händer just nu i de båda länderna? Vilken är muséernas betydelse för stadsutvecklingen och kulturturismen? Hur ser muséernas visioner ut gällande arkitektur och design? I samtalet medverkar Svensk Form, ArkDes och Designmuséet i Finland, som berättar om sina aktuella planer och framtidsvisioner.
 
Vårt andra seminarium, Har du en idé till ett nordiskt kultursamarbete? Behöver du pengar? i samarbete med Nordisk kulturkontakt är ett informationstillfälle om stödmöjligheter för nordiska konst- och kulturprojekt. Hanaholmens huvudman, Kulturfonden för Sverige och Finland, som delar ut stipendier för svensk-finska projekt, medverkar i seminariet. 
 
Kulturfonden för Sverige och Finland är den största bilaterala fonden i Norden. Dess uppgift är att främja de samhälleliga och kulturella förbindelserna mellan Sverige och Finland och stimulera till ökat samarbete. Alla som har en idé till ett kultursamarbete mellan Sverige och Finland kan ansöka om bidrag. Välkommen till Hanaholmens och Nordisk kulturkontakts gemensamma monter för att höra mer. 

https://www.hanaholmen.fi/
http://www.kulturfonden.net/

Här finns pengar att söka!
I samarbete med Folk och Kultur ges under en eftermiddag möjligheten att lyssna till olika bidragsgivare inom kultursektorn för att ta del om information om vilka stöd som finns att söka. Har ni vidare funderingar efter informationsträffarna tipsar vi även om att träffa organisationerna på Utställartorget för att prata vidare. Där finns alla på plats onsdag, torsdag och fredag.


13.00 - 14.00  Postkodsstiftelsen och Allmänna Arvsfonden                         
14.15 - 14.45  Kulturrådet
15.00 - 15.30  Konstnärsnämnden/Kulturbryggan                        
15.45 - 16.15  Nordisk Kulturkontakt
16.30 - 17.00  Hanaholmen

SEMINARIUM
Onsdag 6 februari
Kl. 16.30 - 17.00
Lokal: C-Hallen, Munktellmuseet

Arrangör: Hanaholmen
Kategori: Kulturbidrag, Nordiskt