Hopp och Hinder

Regionteater Väst

I Hopp och hinder möter vi tre ryttare och deras käpphästar som förbereder sig inför en stor hopptävling. Kärleken till käpphästarna är deras gemenskap och fristad, en plats för självförverkligande där leken är den livgivande kraften, på fullaste allvar. Leken leder dem in i tävlingsarenan där förväntningar, hinder och stränga regelverk sätter de tre ryttarna på allt hårdare prov. Vad händer om käpphästarna inte lyder och vill gå sin egen väg? Hur handskas ryttarna med sina besvikelser på sig själva, sina hästar och på varandra? Vilka hinder måste vi ta oss över och vilka kan vi bara gå runt?

Föreställningen handlar om att upptäcka sin inre styrka, göra motstånd och våga gå andra vägar än de förväntade. Att hoppa över de högsta hindren utan att förlora sig själv.

Hopp och hinder utgår från den amerikanske professorn och Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder för ickevålds-aktivism. 

För regi står Carl Olof Berg. Koreografen Carl Olof har tidigare bland annat regisserat Rapport från ett omklädningsrum på Västmanlands teater och Skirtpower för Danskompani Spinn. Scenografen och kostymdesignern Charlotta Nylund har genom åren arbetat med flera produktioner på Regionteater Väst, senast den uppmärksammade och prisbelönta Troll i utkanten av samhället.

På scen ser vi Jenny Nilsson, Jan Coster och Ellen Lion Siöö.

Regionteater Väst är Sveriges största turnerade scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Mer info: www.regionteatervast.se

Trailer Hopp och hinder: https://vimeo.com/264596825
 

Foto: Lina Ikse
Foto: Lina Ikse