Musica Camerata med Svante Henryson

Musica Camerata

Kammarmusikföreningen Musica Camerata har de senaste åren samarbetat med några av Sveriges mest framstående och meriterade musiker men kanske är vi lite extra stolta att nu få samarbeta med Svante Henryson!

Svante Henryson är en musiker vars musikaliska uttryck spänner över, inte bara genrer, utan även instrument. Han är kompositör, virtuos kontrabasist, el-basist och cellist och har beskrivits som ett fenomen. Han började sin bana som el- och kontrabasist inom rock och jazz och efter studier blev han rekordung solobasist i Oslo Filharmonien. Därefter gjorde han en tvärvändning; flyttade till USA och blev basist i gitarristen Yngwie Malmsteens hårdrocksband. Under de långa världsturnéerna lärde han sig även att spela cello och det är som cellist och kompositör vi ska få höra honom på den här konserten.

Med på scenen är elever från Eskilstuna Musikskola som genom att få musicera tillsammans med multimusikern Henryson ges en unik chans att vidare utforska olika musikaliska uttryck. Programmet innehåller nyskriven musik av Henryson som vävs samman med musik ur barocken. Det blir en resa över genregränser och vem vet vilka vägar den här konserten kommer att ta...

KULTURARRANGEMANG
Onsdag 6 februari
Kl. 18.00 - 19.00
Lokal: Stora Scen, Eskilstuna Teater

Arrangör: Musica Camerata

Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker