Fotoutställning

Nikolina Arcini 

Till Folk och Kultur vill jag ta min utställning "In Silence". I projektet har jag fotograferat en av världens äldsta hästraser – Achal Tekeer, upptäckt runt år 3.000 f.Kr. Rasen härstammar från Achal i Turkmenistan och dess blod finns i alla snabba och uthålliga fullblodsraser som lever idag. I Sverige finns ett tiotal hästar och världen över finns cirka 6.000 hästar kvar av rasen. Achal Tekeer kännetecknas med sin uthållighet och styrka, högrest hållning och metallisk glans i pälsen. Hästarna poserar i porträtt som fångar deras kroppsspråk, deras kommunikation med oss åskådare. Jag har valt att förevigat hästens tysta språk som vi människor har så mycket att lära av, de är alltid i nuet och döljer ingenting för oss - om vi väljer att lyssna. Vad säger de egentligen?

Nikolina är en svensk fotograf baserad i Stockholm, med examen inom högre yrkesutbildning i fotografi med inriktning kommersiell- och modefotografering vid Yrkeshögskolan för Fotografi i Gamleby. Efter sin examen har Nikolina specialiserat sig på att fotografera hästar och hennes projekt – In Silence – har visats både vid Ericsson Globe Arena och på Friends Arena i samarbete med Sweden Horseshow. Nikolinas fantastiska bilder har även visats hos Apostrof Kultur i Lund, Möllegården Kultur i Åkarp och Lofta Caffè i Lofta och finns nu att beskåda på Scandinavian Photo i Stockholm.Nikolina har en lång bakgrund i stallet och har ett väldigt starkt band till hästar som individer, som hon fångar på ett känsligt och närvarande sätt genom sin fotografiska berättarteknik.

Om produktionen: Högkvalitativ fotokonst i begränsad upplaga. Granskad, kvalitetssäkrad samt signerad av fotografen. Producerad i Scandinavian Photos egen certifierade Print Studio på arkivbeständigt Fine Art-bomullspapper. Ramad med arkivbeständig teknik hos kvalificerad ramverkstad. Bilderna kommer att vara till salu under eventet.

https://www.youtube.com/watch?v=ZzXl2f8kEyA
 

KULTURARRANGEMANG
Onsdag 6 februari 
Torsdag 7 februari
Fredag 8 februari
Lördag 9 februari
Lokal: Plan 2, STIGA Arena

Arrangör: Nikolina Arcini