Har kulturen en röst på demokratiska arenor?

Det unika med demokratiska mötesplatser är den stora bredd av aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor, vilka tillsammans med politiska företrädare och media möts i samtalet. 

Almedalsveckan, Folk och Kultur och Kultur i Almedalen är tre olika exempel på plattformar som samlar människor för att diskutera viktiga samhällsfrågor.  Hur kan kulturen använda en demokratisk mötesplats för att lyfta sina frågor? Hur kan kulturen påverka utvecklingen av demokratin och samhället idag? Vilka är utmaningarna idag?

Vi samtalar om betydelsen av mötet, dialog över gränserna samt hur vi kan värna om platser där alla möts och hörs. Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan presenterar nästa års nyheter.

Arrangörer: Almedalsveckan, Region Gotland och Kultur i Almedalen

Plats: Danssalen, Scenkonst Sörmland

Tid: Onsdag 14:15 – 15:00

Mia Stuhre

verksamhetsledare Almedalsveckan

Mia har under de senaste sex åren varit verksamhetsledare för Almedalsveckan och Region Gotlands värdskap. Mia brinner för mötet och att skapa förutsättningar för alla röster att höras.

Annika af Trolle

kommunikationschef Svensk Scenkonst och Kultur i Almedalen

Svensk Scenkonst och Sveriges Museer står bakom den kulturpolitiska plattformen Kultur i Almedalen

Nina Björby

vice ordförande Kulturlyftet

Brit Stakston

mediestrateg och författare

Brit debatterar och föreläser om demokratins möjligheter och utmaningar i en digital era. Hon är dessutom en profilerad almedalsentusiast

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev