Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en
projektkoordinator för Folk och Kultur

Vill du vara med och arbeta i vårt team med ett spännande och utmanande projekt?

Vilka är vi?
Vi erbjuder en spännande arbetsplats som är både kreativ, utvecklande och händelserik. Kulturlyftet – Kultur i hela landet arrangerar Folk och Kultur – ett kulturpolitiskt konvent i Eskilstuna. Första året vi arrangerade konventet blev vi nominerade till Årets Opinionsbildare 2018 av Dagens Opinion. 2019 var antalet besökare över 3000 personer och vi hade över 300 programpunkter. Vi ser med spänning fram mot februari 2020 då vi arrangerar Folk och Kultur för tredje året i rad.

Vi som arrangerar Folk och Kultur tror på ett samhälle där demokratin värnas och utvecklas, där människor möter varandra med grundläggande respekt oavsett vem man är och där alla människors lika värde är självklart. Vi vill se en aktiv kulturpolitik, mer resurser och mer kunskap om konsten och kulturens roll i samhällsutvecklingen. En satsning som stärker ett livskraftigt kulturliv som i sin tur stärker utvecklingen av samhället, demokratin, mångfalden, välfärden och tryggheten. Se Folk och Kulturs värdegrund.
 
Vad är arbetsuppgifterna?
Du kommer att arbeta med administrativa, kommunikativa och koordinerande arbetsuppgifter för att i nära samarbete projektledaren och övriga teamet utveckla en gränsöverskridande mötesplats för samhällsutveckling med kulturen som grund. Du är med och förverkligar Folk och Kultur genom att skapa de bästa förutsättningarna för våra deltagare, arrangörer och utställare under konventet.
 
Dina arbetsuppgifter är att koordinera logistiken för anmälningar av arrangörer, av seminarier, workshops och kulturprogram. Programläggning, schemaläggning av lokaler, statistik m.m. Uppdatering av Folk och Kulturs hemsida. Du kommer att ha mycket direktkontakt med våra arrangörer.
Arbetet utförs i huvudsak på plats i Kulturlyftets lokaler i centrala Stockholm men även i Eskilstuna.
 
Vem är du?

 • Initiativrik, engagerad, trovärdig och strukturerad
 • Hjälpsam, tillmötesgående och tydlig i kontakterna med våra arrangörer, utställare och deltagare
 • Snabb och effektiv och noggrann i leveranserna
 • Förmåga att arbeta självständigt
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska för att uttrycka dig i både tal och skrift
 • Du har god planerings- och problemlösningsförmåga.

 
Övriga meriter

 • Högskoleutbildning med inriktning på projektledning
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier, kommunikation och kultur är meriterande
 • Färska datakunskaper i program såsom Indesign och WordPress
 • Kulturpolitiskt intresserad

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Kulturlyftet är en idéburen organisation och som sökande bör du ställa dig bakom Folk och Kulturs värdegrund. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom teamet, samt bidra till dess framtida utveckling.

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.
Anställningen avser heltid på 40 timmar/vecka.
Startdatum enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Du ansöker genom att maila ett personligt brev och CV
till linde.sjostedt@folkochkultur.se
Märk din ansökan ”Projektkoordinator Folk och Kultur”. Sista ansökningsdagen är den 3 juni. Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så om du tycker att tjänsten verkar intressant sök den redan idag.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Linde Sjöstedt via mail, se ovan.
 
Välkommen med din ansökan