Renaida Braun

Renaida karakteriseras av en fängslande, kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Renaida föddes i Tanzania och flyttade vid fyra års ålder till Nyköping med sin svenska adoptivmamma Helen. Det märktes snabbt och tydligt att hon var full av musik. Redan i förskolan var hon i sångsammanhang den som hördes mest av alla barn.

– Jag var lucia, tomte, pepparkaka – you name it, skrattar hon. Tyckte om att showa. Mina första idoler var Nanne Grönwall – hon sjöng bra och var cool – och The Ark, som var mystiska och egna.

Senare fortsatte det med luciatåg, där hon också fick uppskattning. Hon gick också och tog trumlektioner, samt dansade street, balett och jazz. Det var solklart att hon i högstadiet skulle gå ett program med sånginriktning. Hon var dock i början ganska tillbakadragen och föreslog aldrig sig själv för solosång på en klasskonsert.

Renaida blev uttagen till 2016 års upplaga Idol där hon charmade oss alla. Sedan dess har hon spelat ”Safa” i musikalen Aladdin och deltagit i Melodifestivalen 2018.
 

Foto: Ida Fia Svenningsson
Foto: Ida Fia Svenningsson

KULTURARRANGEMANG
Lördag 9 februari
Kl. 12.00 - 12.30
Lokal:  Stora Scen, STIGA Arena

Arrangör: Renaida Braun