thordis elva

Nordiska Ministerrådet 

Möt Thordis Elva på stora scenen kl.12.45 -13.15 på Folk och Kultur!

Thordis Elva berättar om sin resa och sin bok - på andra sidan om förlåtelsen. Därefter kan du möta henne i den nordiska paviljongen för frågor och samtal.

Thordis Elva är en isländsk författare som bor i Stockholm, hon är också skådespelare, storyteller,  och en källa till inspiration. Hon har jobbat med litteratur, film och teater i många former och hon är utgiven på många språk.  

Hon har också vunnit pris för sitt engagemang och sitt modiga konstnärskap och belönades också 2015 med titeln, Årets kvinna på Island.

https://www.ted.com/talks/thordis_elva_tom_stranger_our_story_of_rape_and_reconciliation

På andra sidan om förlåtelsen är ett unikt möte mellan offer och förövare

När Thordis Elva i mars 2013 sa hejdå till sin treårige son och sin partner var det med många motstridiga känslor inombords. Hon skulle flyga från Reykjavik till andra sidan jorden för att möta den man som våldtog henne när hon var sexton år.

Samtidigt gav sig Tom Stranger av från Sydney. Innerst inne undrade han om han förtjänade den här chansen att träffa Thordis. Är det möjligt att läka om man inte ens kan förlåta sig själv?

På andra sidan förlåtelsen är ett unikt samarbete mellan överlevare och förövare, en sann historia om att våga närma sig det man fruktar allra mest, om att söka försoning och därmed kunna leva vidare. Boken är skriven som ett bidrag till diskussionen om sexuellt våld, med hopp om att en dag kunna få ett slut på det.

"Det är en bok skriven med stor empati och författarnas mod är osannolikt."
Svenska Dagbladet

"En komplex, känslig skildring av en situation präglad av skuld, skam, vrede och rädsla."
Aftonbladet

Mera information om Thordis Elva:
https://www.thordiselva.com/

För press:
https://www.thordiselva.com/press

 

KULTURARRANGEMANG
Lördag 9 februari
Kl. 12.45 - 13.15
Lokal: Stora Scen, STIGA Arena