Världens mammor - från konstprojekt till kvinnorörelse för demokrati

KISAM

På Folk och Kultur bjuder vi på happenings och aktivt deltagande! Vi skapar väven som ska till FN-området i Nairobi och bjuder in till samtal och deltagande. I det konstnärliga skapandet, föds idéer och visioner. Vi löser världsproblem, både i det lilla och i det stora. Det viktiga är att vi gör det tillsammans!

Vi kommer från många olika länder, kulturer, religioner och språk, men är förenade i skapandet. Förenade i att vi vill skapa en bättre framtid för våra barn!

Det började med att Barnavårdscentralen i Motala slog larm, att många mammor och barn satt isolerade i sina hem. Konstprojektet Världens mammor startades i Motala 2016. Det är konsten som är det universiella språket som vi möts genom. Idag finns vi på 5 platser i Östergötland, vi utbildar och startar upp Världens mammor även utanför länet och nu är vi på väg att ta steget ut i det internationella. Vi kallar oss en kvinnorörelse för demokrati!

Världens mammor arbetar med att genom konsten ge redskap för att fler kvinnors röster ska höras och berättelser ska bli synliga. Vi arbetar med empowerment, med delaktighet och demokrati! När våra våra ledare inte längre axlar rollen av ett gott ledarskap, så blir vi en kvinnorörelse för demokrati!

Medverkar gör initiativtagarna till KISAM (konsten i samhällsutvecklingen) Sira Jokinen Lisse och Eva Fornåå och deltagare från konstprojektet Världens mammor! KISAM är INTE ett kulturprojekt utan ett utvecklingsarbete där kulturen ingår.

KULTURARRANGEMANG
Torsdag 7 februari
Kl. 13.00
Lokal: Plan 2, STIGA Arena

Arrangör: KISAM

KISAM deltar även med:
Världens mammor - från konstprojekt till kvinnorörelse för demokrati