vision_IG

Vision och värdegrund

Tillsammans skapar vi Sveriges ledande konvent och mötesplats där konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen står i fokus. Så lyder Folk och Kulturs vision.
Läs mer >
Organisation_IG

Organisation

Är du nyfiken på hur vi är organiserade, vem som sitter i styrelsen och vilka som möjliggör Folk och Kultur? Då kan du läsa mer här.
Läs mer >
Hållbarhet_puff

Hållbarhetsarbete

För oss på Folk och Kultur är det viktigt att ta ansvar för de demokratiska värdena, miljön och människan. Folk och Kulturs konvent har under åren varit miljödiplomerade och sedan 2023 hållbarhetsdiplomerat enligt SUSA – Sustainable standards metod för hållbarhetsanpassat event.
Läs mer >
Kulturupplevelser_IG

Upplev kultur i Eskilstuna!

Idag är Eskilstuna en snabbväxande miljösmart industristad med musik och idrott i sitt DNA. Välkommen att ta del av Eskilstunas historia på stadens museum och besöksmål, i närheten av Munktellstaden där Folk och Kultur arrangeras.
Läs mer >
Sörmland_IG

Region Sörmland

Vi är glada att välkomna dig till Sörmland och till innehållsrika kulturdagar! Folk och Kultur stärker kulturen nationellt och främjar ett välmående kulturliv i hela Sörmland. Sörmland är stolt värdregion för Folk och kultur – för sjunde året!
Läs mer >

Om Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent. Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd, projektägare är den ideella föreningen Kulturlyftet.

Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland. Som plattform för inspiration, upplevelser och lärande skapas innehållet i samverkan med flera hundra externa arrangörer, utställare och representanter från kulturlivet, politiken, myndigheter, organisationer, ideella sektorn och landets 21 regioner. Förutom samtal, debatter och seminarier, presenterar Folk och Kultur ett digert program av professionella konstnärliga föreställningar och upplevelser. Tillsammans skapar vi Sveriges ledande konvent och mötesplats där konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen står i fokus.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev