headerbild

Onsdagens sändning 7 februari 2024

Folk och Kultur-studion 2024 med Kristoffer Triumf inleds av Lars Strannegård, en av årets Keynote Speakers, där de talar om kulturens vikt i bildning. Därefter gästas studion av Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiets, som tvingas göra en personlig kulturkanon. Kulturminister Parisa Liljestrand om sitt invigningstal och planer under Folk och Kultur. Därefter så gästas studion av unika personer med agendor som klimatsmarta musikfestivaler, samisk kulturarv, ungas inflytande i kulturen och mycket mer.
Läs mer >

Torsdagens sändning 8 februari 2024

Sändning öppnar med Moussa Mchangama som talar om sitt arbete på In Futurum, och vikten att inkludera alla i kulturrörelsen. Folk och Kulturs Arrangörspartner Luleå kommun pratar om sin satsning på konst och kultur som drivkraft i samhällsomvandlingen. Senare anländer Kulturutskottets ordförande Amanda Lind, Miljöpartiet, som talar om kulturens mående. Ordförandena i partiernas ungdomsförbund svarar under 30 snabba sekunder på kulturfrågor. Utöver detta så är studion fylld av spännande samtal.
Läs mer >

Fredagens sändning 9 februari 2024

Först ut i fredagens Folk och Kultur-studio har vi Christer Nylander som utreder för folkbildningens framtid, som delar med sig om årets kultursnackis och om sitt utredningsuppdrag. Tre unga röster från Sverige, Norge och Danmark ger oss en inblick i unga vuxnas perspektiv på kultur, konst och politik. Intervjuer med Muharrem Demirok, partiledare för Centerpartiet, Antti Paalanen, dragspels experimentalist, Maxida Märak och mycket mycket mer!
Läs mer >

Folk och Kultur-studion 2024

Under Folk och Kultur 2024 livesändes Folk och Kultur-studion. Här kan du se sändningarna i efterhand!

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev