headerbild
T_Erik_SoMe

No. 12 Erik Mikael Karlsson

Malmö Live:s nytillträdde vd och konserthuschef Erik Mikael Karlsson diskuterar framtidsplaner, kvinnliga tonsättare och AI-inspirerad scenkonst i Tankar om konst och kultur.
Läs mer >
Jesper_Tankar_puff

No. 11 Jesper Westermark

Jesper Westermark är verksamhetsutvecklare för Kontaktnätet – Riksorganisation för ideella kulturföreningar. I Tankar om Konst och Kultur delar han med sig av hur nedskärningarna påverkar det ideellt organiserade kulturlivet.
Läs mer >
Sabina_TO

No. 10 Sabina Westerholm

Sabina Westerholm, direktör för Nordens hus i Reykjavik, berättar om kulturens roll för det nordiska samarbetet och varför Nordens hus inte har en enda bok på isländska i sitt bibliotek!
Läs mer >
Janne_tankar

No. 9 Janne Wikström

Janne Wikström är projektchef för Hana Academy ett projekt för att främja bilateralt samarbete och kunskapsutbyte inom högre utbildning och forskning i Finland och Sverige.
Läs mer >
Louise_Tankar

No. 8 Louise Andersson

Vi ställer frågor till Louise Andersson, kulturpolitisk expert och utredare på SKR, om utredningen kring kultursamverkansmodellen och SKR:s politikerutbildning under Folk och Kultur.
Läs mer >
Bobo_Tankar

No. 7 Bobo Åkerros

Vem eller vilka har egentligen tillgång till kultur och hur kan vi arbeta för att specifika grupper ska få ta del? Bobo Åkerros kulturproducent för Livskraft berättar om det viktiga arbetet med att få kulturen att komma till äldreboenden!
Läs mer >
Sara_Tankar

No. 6 Sara Meidell

Journalist, författare och Västerbotten-Kurrirens kulturredaktör – Sara Meidell ger sin syn på kulturens utveckling i norr och söder.
Läs mer >
Tankar_Stefan_Hansen

No. 5 Stefan Hansen

Hur kan vi skapa kultur som engagerar barn och unga? Stefan Hansen, vd för Unga Klara, delar sina insikter om att inkludera barn och ungas perspektiv inom teatern – och bjuder samtidigt på ett TV-speltips!
Läs mer >
Tankar_Susanna

No. 4 Susanna Janfalk

Susanna Janfalk, Länsmuseichef för Sörmlands museum, delar med sig om sina tankar kring sommarens museibesök och vägen framåt i dessa ekonomiskt ansträngda tider.
Läs mer >
Oskar_Tankar_om

No. 3 Oskar Östergren Njajta

Oskar Östergren Njajta är verksamhetschef på det samiska kulturcentret Aejlies* och styrelseledamot i Viermie K*. I denna intervju berättar Oskar om villkoren i den samiska kultursektorn och om en otroligt stark kulturupplevelse som just nu finns att se på Aejlies.
Läs mer >
Klas_Grinell_puff

No. 2 Klas Grinell

Näst ut på tur i Folk och Kulturs intervjuserie ”Tankar om konst och kultur” är idéhistorikern Klas Grinell. Klas arbetar som utvecklingsledare för Göteborgs museer och Konsthall och är författare till de nyligen släppta rapporterna Att belägga museernas värde och Kulturens värde sociala effekter. 2:a reviderade och utökade versionen. Båda publikationerna är utgivna av Göteborg Stads kulturförvaltning.
Läs mer >
Susanne_TO

No. 1 Susanne Rydén

Folk och Kultur presenterar en liten intervjuserie: Tankar om konst och kultur. Vi tar pulsen på spännande personer från norr till söder. Först ut är Musik i Syds VD Susanne Rydén!
Läs mer >

Folk och Kultur presenterar en liten intervjuserie: Tankar om konst och kultur. Vi tar pulsen på spännande personer från norr till söder.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev